Στις εγκαταστάσεις της COSCO ο κινέζος πρωθυπουργός

Τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά επισκέπτεται αυτή την ώρα ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εν συνεχεία οι δύο ηγέτες θα παραστούν στο «Ελληνοκινεζικό Συνέδριο για τη Θαλάσσια Συνεργασία». 

Στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κινέζου πρωθυπουργού στο οποίο θα παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις 4 το απόγευμα ο Λι Κετσιάνγκ θα επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στις 5 το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα τον υποδεχθούν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στις 9 το πρωί του Σαββάτου ο κινέζος πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης. Στη συνέχεια (10 π.μ.) θα ξεναγηθεί, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και την σύζυγό του Γεωργία Σαμαρά, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. 

Η επίσκεψη του Λι Κετσιάνγκ στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, τα οποία θα τελέσει στις 11 το πρωί ο Αντ.Σαμαράς.