Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται ούτε τους κανόνες φιλοξενίας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, για την ανακοίνωση του τομέα Ναυτιλίας του κόμματος σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στην Ελλάδα, εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφέροντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς κανένα σεβασμό στους κανόνες φιλοξενίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός μια μεγάλης και ισχυρής χώρας – όπως η Κίνα – επισκέπτεται την πατρίδα μας, επιλέγει να επιτεθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψεύδεται και προπαγανδίζει, διότι στην COSCO εργάζονται ήδη περίπου 1.000 Έλληνες και τόπος εργασίας τους είναι το Κερατσίνι και ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων και όχι το Λιμάνι του Πειραιά».

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι συμβάσεις από την αρχή έως σήμερα είναι διαφανείς και είναι γνωστά τα κέρδη για την εθνική οικονομία και προσέθεσε ότι «έτσι θα γίνει και στο μέλλον, παρά τη μηδενιστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Αυτές τις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ας αρκεστεί στην κριτική που δέχεται ακόμη και από την τελευταία του φράξια. Όσο για την κατάπτυστη ανακοίνωση του τμήματος Ναυτιλίας την παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», κατέληξε η κ. Βούλτεψη.

 

Με την ανακοίνωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, με αφορμή την κοινή επίσκεψή του με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, σήμερα, στις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει επισκεφθεί ούτε μία φορά τον δημόσιο ΟΛΠ.

 

«Για μία ακόμη φορά, τέταρτη μέσα σε 14 μήνες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αυτήν τη φορά μαζί με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, για να πανηγυρίσει την “εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων” και να μοιράσει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας».

 

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσαν λίγο αργότερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών του ΟΛΠ, κάνοντας λόγο για «κακόγουστη προπαγάνδα υπέρ της COSCO και σε βάρος των δημοσίων συμφερόντων στο λιμάνι του Πειραιά».