Για υπεξαίρεση 300.000 ευρώ κατηγορείται ο διαχειριστής της λέσχης της αστυνομίας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας ο διαχειριστής της λέσχης-εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται για απιστία και υπεξαίρεση, καθώς φέρεται να έχει «τσεπώσει» ποσό μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ από το ταμείο της λέσχης.

Σε βάρος του υπαστυνόμου έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και σχηματίζεται δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία και της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.

 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, σήμερα το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη – εστιατόριο.

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν τα αναγκαία για τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου τηρούμενα υπηρεσιακά βιβλία και φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.).

 

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, σε χρόνους που δεν έχουν επακριβώς προσδιοριστεί, τουλάχιστον όμως από το έτος 2009 μέχρι σήμερα, υπεξαίρεσε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης, το ύψος των οποίων δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

 

Την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνδράμει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, λόγω του εξειδικευμένου και εξαιρετικά εκτεταμένου διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος απαιτείται για την ακριβή και λεπτομερή αποτύπωση της προκληθείσας ζημιάς στη δημόσια περιουσία.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τυχόν εμπλοκή ή ευθύνες και άλλων αστυνομικών.