ΗΠΑ: «Θρίλερ» με την μόλυνση 84 εργαζομένων με το βακτήριο του άνθρακα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά με την έκθεση σε βακτήρια άνθρακα 84εργαζομένων της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών σε τρία εργαστήρια της Ατλάντα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε από την προεδρική σύμβουλο για θέματα εσωτερικής ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας Λίσα Μόνακο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

 

Οι εργαζόμενοι παρακολουθούνται από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και θεωρείται ότι εκτέθηκαν στο βακτήριο του άνθρακα, επειδή δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας.

 

Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) την Πέμπτη ανέφερε ότι τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχουν εκτεθεί στο βακτήριο και ότι έρευνα για την υπόθεση διεξάγουν ήδη οι ομοσπονδιακές αρχές.

 

Ο εκπρόσωπος του CDC Μπέντζαμιν Χέινς διευκρίνισε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ενδέχεται να εκτέθηκαν στο βακτήριο ανέρχεται στους 84.

 

Ο Δρ. Πολ Μίτσαν, διευθυντής της υπηρεσίας περιβαλλοντικής υγείας και συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας, δήλωσε ότι το CDC ανακάλυψε το γεγονός το απόγευμα της Παρασκευής, 13 Ιουνίου.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας η οποία πολύ συχνά μπορεί να αποβεί θανατηφόρα αλλά σε όλους χορηγούνται αντιβιοτικά, για προληπτικούς λόγους.