Ελεγκτές «θησαύριζαν» με πλαστές βεβαιώσεις για πρόστιμα σε επιβάτες

Έκοβαν πρόστιμα σε επιβάτες, εισέπρατταν τα χρήματα και εξέδιδαν πλαστές βεβαιώσεις, ζημιώνοντας τις αστικές συγκοινωνίες και κερδίζοντας έως και 90.000 ευρώ μέσα σε ένα περίπου χρόνο. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ελεγκτές εισιτηρίων των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. και δύο τυπογράφοι που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες για πλαστά μπλοκ παραβάσεων και εικονική βεβαίωση προστίμων σε επιβάτες των οδικών αστικών συγκοινωνιών, ζημιώνοντας την Ο.ΣΥ., αποκόμισαν κέρδη που κυμαίνονται από 50.400 έως 90.720 ευρώ.

 

Η δράση τους υπολογίζεται ότι ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν στις 20 Ιουνίου οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο 72 ευρώ σε 25χρονη η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο.

 

Η κοπέλα πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο, προκειμένου όπως την ενημέρωσαν σχετικά, να μειωθεί η αξία του στο μισό, παρέλαβε ένα στέλεχος της πράξης βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε, χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει στους ελεγκτές.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη αναζήτησε την ταυτότητά της και μετέβη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς και ότι το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές, ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση.

 

Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας οι δυο προαναφερόμενοι υπάλληλοι – ελεγκτές της Ο.ΣΥ., ηλικίας 31 και 32 ετών, συνελήφθησαν (21/06) ενώ εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού σε λεωφορεία.

 

Οι δυο ελεγκτές καθώς και ο ένας τυπογράφος που εμπλέκεται στην υπόθεση, ηλικίας 44 ετών κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Ο δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 ετών κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.