Ο φάκελος της «μικρής ΔΕΗ» ανοίγει σήμερα

Το φάκελο της «μικρής ΔΕΗ» ανοίγουν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου κυβερνητικά στελέχη και οι αρμόδιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες ενστάσεις και το νομοσχέδιο-προαπαιτούμενο για τη δόση των 2 δισ. ευρώ να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και οι επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας και Τάκης Ρήγας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος διαφοροποιείται δημοσίως στις επιλογές που σχετίζονται με θέματα ενέργειας. 

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η διελκυστίνδα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων που εντείνεται λόγω των αντιδράσεων των βουλευτών κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας, αναγκάζει την κυβέρνηση να μεταφέρει την κρίσιμη ψηφοφορία πιθανότατα στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Πάντως, πηγές από το ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι «δεν πάμε στα τυφλά να ψηφίσουμε τα προαπαιτούμενα», θέτοντας σειρά ζητημάτων, όπως το τίμημα πώλησης της ΔΕΗ, η αντιμετώπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, η μείωση της τιμής του ρεύματος, οι θέσεις εργασίας κλπ.

Αλλά και συνολικά από την κυβέρνηση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν τελικά αλλαγές στο νομοσχέδιο, περιορισμένης όμως έκτασης.