ΥΠΕΚΑ: Με γνώμονα τα συμφέροντα του Δημοσίου η απόφαση για τη ΛΑΡΚΟ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), δια των αρμοδίων υπηρεσιών του, εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα σε σχέση με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ΛΑΡΚΟ, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, αναφέρει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Παπαγεωργίου απαντά εγγράφως σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, σύμφωνα με την οποία, «κατέστη γνωστό ότι με σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποχρεώνεται το ελληνικό δημόσιο να εισπράξει από τη ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ το ποσό των 136.000.000 ευρώ για παράβαση των ευρωπαϊκών κανονισμών περί κρατικών ενισχύσεων». 

Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι το θέμα είναι μείζον και το ποσό τεράστιο, συνδέεται δε και με το όλο ζήτημα αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ. Ως εκ τούτου ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν αντιμετωπίζεται θέμα ασκήσεως προσφυγής και ταυτόχρονης ασκήσεως αναστολής κατά των σχετικών αποφάσεων και ποιο είναι το υπουργείο που θα χειριστεί το θέμα, το Οικονομικών ή το Περιβάλλοντος.