Ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα – Άνοδος της θερμοκρασίας

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στην Ήπειρο, από 19 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Νότια Κρήτη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 και 33 βαθμούς αντίστοιχα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα 6 μποφόρ.

 

Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Ευβοικό βόρειοι βορειοανατολικοί με ίδιες εντάσεις.

 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.