Αποφυλακίστηκε ο Λαυρεντιάδης

Το «πράσινο» φως για την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη άναψε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Ο επιχειρηματίας παρέμενε στη φυλακή για 19 μήνες μετά τη σύλληψη του για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων από την PROTON BANK.

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ν’ αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του. Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς αντιμετώπιζε μεταξύ άλλων σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το βούλευμα έκανε δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί λόγω της επιβαρυμένης ψυχολογικής και σωματικής υγείας του.

Προ ημέρων μάλιστα ο εισαγελέας Εφετών είχε προτείνει -αναπόφευκτα λόγω παρελευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης- να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ απο την Proton Bank. Ωστόσο, υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012. Έτσι υποβλήθηκε νέο αίτημα που αφορούσε στο 18μηνο προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτήν την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό απο το Συμβούλιο Εφετών. Η αποφυλακιση, εφόσον υπάρξει κατάθεση της χρηματικής εγγύησης των 500.000 ευρώ, μπορεί να γίνει ακόμα και αυθημερόν.

 

 

Η ανακοίνωση των Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιώργου Σπακουρή:

 

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με Πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Βρυώνη και μέλη τις κ.κ. Παναγιώτα Σιδέρη και Γεωργία Σταμάτη, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με περιοριστικούς όρους. Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση (Αριστοτέλειες αρετές του Δικαίου) και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του. Πρέπει να τονισθεί ότι το θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη και διατρανώνει την αθωότητα του».