Αποφυλακίζεται ο Λ. Λαυρεντιάδης με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ

Δεκαεννέα μήνες πέρασαν από την ημέρα που ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οδηγήθηκε στη φυλακή για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της της Proton Bank και ο αρμόδιος εισαγγελέας προότεινε να αφεθεί ελεύθερος με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αφού – σύμφωνα με το νόμο – δεν μπορεί να παραταθεί η προσωρινή του κράτηση.

Ο  Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, αποφυλακίζεται με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

 

Ο επιχειρηματίας, είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκιση, επικαλούμενος σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

 

Προ ημερών λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει την αποφυλάκιση του κ. Λαυρεντιάδη με αυστηρούς, ωστόσο, υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

 

Η αποφυλάκιση εφόσον καταθέτει τα χρήματα μπορεί να γίνει και αυθημερόν.