Κύμα καύσωνα προ των πυλών… σε ολόκληρη τη χώρα

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τόπους και λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν, περιμένουμε σήμερα . Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στην Ήπειρο, από 18 έως 39 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς και στη Νότια Κρήτη τους 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο Νότιο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα 6 με 7 μποφόρ.

 

Ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη περιμένουμε σήμερα  στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 39 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά τμήματα δυτικοί σχεδόν μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν παντού σε δυτικούς σχεδόν μέτριους έως μέτριους.

 

Καλό και ζεστό καιρό, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 με 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.