Βρήκαν αλλά έχασαν τον Χριστόδουλο Ξηρό

Η τυχαία συνάντηση της Λουίζης Ριανκούρ, το 1992, φαίνεται πως επαναλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παλαιό Φάληρο.

 

Τετ α τετ  με τον δραπέτη τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό ήρθαν οι αστυνομικοί την περασμένη Παρασκευή στο Παλιό Φάληρο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Έθνους, ο διαβόητος φυγάς εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο στην περιοχή των νοτίων προαστίων. Θυμίζοντας κάτι από τη «συνάντηση» των μελών της 17Ν με την αστυνομία (1992) στη Λουίζης Ριανκούρ, οι αξιωματικοί της Άμεσης Δράσης είδαν τον οδηγό και τον ακολούθησαν, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να διασταυρώσουν στοιχεία του οχήματος.

 

Καθώς η παρακολούθηση γινόταν καταδίωξη, ο έμπειρος τρομοκράτης αντιλήφθηκε ότι είχε «συνοδεία» και φρόντισε να χαθεί στα δαιδαλώδη στενά της περιοχής.

 

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τώρα το βίντεο και οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από το περιστατικό. Το «στοίχημα» των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο καταδικασμένος «Μανώλης» της 17Ν αλλά και το σπίτι όπου κρύβεται τους τελευταίους μήνες.

 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει αλλάξει σημαντικά την εμφάνισή του για να μην αναγνωρίζεται. Έχει παχύνει κι έχει αφήσει μούσι και μακριά μαλλιά.

 

Η τελευταία εμφάνισή του Χ. Ξηρού ήταν λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του όταν ο ίδιος είχε καταγράψει σε βίντεο μήνυμα-απειλή με το οποίο προειδοποιούσε πως επανέρχεται στην τρομοκρατική δράση.

 

Μετά την εξαφάνιση Ξηρού είχαμε το πακέτο-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας το οποίο θεωρείται ότι έχει τη σφραγίδα της κοινής δράσης Πυρήνων Ξηρού και πιθανότατα άλλων οργανώσεων.

 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σύστημα υπόθαλψης και υποστήριξης Ξηρού μετέχουν όχι μόνο άτομα από το περιβάλλον του «πυρήνα φυλακής» των Πυρήνων, αλλά και πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν σε άλλες οργανώσεις, αλλά να συνεργάζονται με τους Πυρήνες.

 

Πηγή: Έθνος