«Όχι» της ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για τη «Μικρή ΔΕΗ»

Με επιστολή τού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Αναγνωστάκη, απάντησε «όχι» η ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στη σημερινή εκδήλωση για τη διαμόρφωση κοινής στάσης στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στη λεγόμενη «Μικρή ΔΕΗ». 

Η επιστολή και το περιεχόμενό της απασχόλησαν τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φώτη Κουβέλη, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή. Απόντες ήταν ο αποδρομών από τη ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο Σπύρος Λυκούδης που βρίσκεται στον Βόλο και θα μιλήσει το βράδυ σε στελέχη της μειοψηφίας για την Κεντροαριστερά και η Μαρία Γιαννακάκη που λείπει στο εξωτερικό.
 

Στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ευχαριστεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που οργανώνετε σήμερα, η οποία καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία.

 

» Σε σχέση με τις θέσεις μας για τη ΔΕΗ σας ενημερώνουμε ότι:

» Η ΔΗΜΑΡ, εξ αρχής στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, ήταν αντίθετη.

» Ειδικότερα για το θέμα της ιδιωτικοποίησης- πώλησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ καταψήφισε τη ρύθμιση, καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για τα δημόσια δίκτυα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

» Για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΚΟ εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις για τη συμμετοχή του κόμματος στην εκδήλωση- πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής κι άλλοι κατά. Εν τέλει, συμφωνήθηκε -κατά τις ίδιες πληροφορίες- να μην παραστεί η ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση και να συνταχθεί η ως άνω επιστολή με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.