Υποχωρεί σταδιακά ο υδράργυρος

Σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών από βορά προς νότο, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί αλλά από το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοι.

 

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα και μετά βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

 

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις που θα πυκνώσουν στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.