Ορκίστηκε νέος Διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

Ορκίστηκε σήμερα Παρασκευή ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Στο περιθώριο της ορκωμοσίας του ως νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι έχουν μπει οι βάσεις για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαρακτήρισε την δημοσιονομική σταθερότητα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε  ότι από τη νέα του θέση θα κάνει ό,τι μπορεί προκείμενου η ελληνική οικονομία να έχει μια καλύτερη πορεία. 

Είναι χαρακτηριστικό πως αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα.

Μετά από τη σημερινή ορκωμοσία, η διοίκηση της ΤτΕ αποτελείται από τον Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή και τον Ιωάννη Παπαδάκη στη θέση του υποδιοικητή.

 

Ακόμη δεν έχει καλυφθεί η θέση του δεύτερου υποδιοικητή την οποία κατείχε μέχρι πρόσφατα η κυρία Ελένη Δενδρινού-Λουρή. Σύμφωνα με πληροφορίες για τη θέση αυτή προαλείφεται η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.