Συναγερμός μετά την πύρινη “πρεμιέρα”

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση των πρώτων επικίνδυνων πυρκαγιών της αντιπυρικής περιόδου, καθώς τις επόμενες εβδομάδες το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Στις πρώτες δύο επικίνδυνες φωτιές της αντιπυρικής περιόδου που εκδηλώθηκαν προχθές στο Γαλατάκι Κορινθίας και στον Αγιόκαμπο Λάρισας χρησιμοποιήθηκαν 6 από τα συνολικά 11 αεροσκάφη που είναι αυτή τη στιγμή ετοιμοπόλεμα.

 

Όπως εξηγεί στον «Ε.Τ.» ανώτερος αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αν την Πέμπτη την ίδια ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη ακόμα ένα ή δύο μεγάλα μέτωπα πιθανόν να υπήρχε σοβαρό επιχειρησιακό πρόβλημα.

 

«Μέχρι στιγμής πάμε καλά γιατί ευνοούμαστε από το γεγονός ότι δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πολλά μεγάλα μέτωπα. Η πολιτική και φυσική ηγεσία, πάντως, έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Πρέπει να τονίσουμε ότι καλούμαστε φωτιές, όπως αυτή στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, οι οποίες καίνε εκτάσεις που δεν έχουν καθαριστεί από τους αρμόδιους φορείς για χρόνια» προσθέτει ο ίδιος αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος