Αυτοί είναι οι κλάδοι που ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας

Δείτε τα επαγγέλματα που δημιουργούν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης

Εκπαίδευση, αγροτικός τομέας, τουρισμός, ακίνητα, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, logistics και περιβαλλοντική διαχείριση συνθέτουν μεταξύ άλλων τον χάρτη των επαγγελμάτων που δημιουργούν σήμερα τις μεγαλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Σε μία εποχή κατά την οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά σοβαρές ενδείξεις μείωσης του ρυθμού πτώσης της απασχόλησης, η ICAP, παρουσιάζει την έκθεσή της για την «Απασχόληση και Ανεργία», η οποία μεταξύ άλλων αναδεικνύει μια σειρά από τάσεις και ενδιαφέρουσες αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη, σύμφωνα με τα «Νέα» είναι το γεγονός ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι 11 από τους συνολικά 21 ευρύτερους κλάδους της εγχώριας οικονομίας παρουσίασαν αύξηση απασχόληση, έναντι μόλις δύο κλάδων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Στα τουριστικά επαγγέλματα για παράδειγμα έγιναν το τελευταίο έτος 13.000 νέες προσλήψεις, ενώ σε έναν νέο τομέα όπως η διαχείριση του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, η απασχόληση αυξήθηκε κατά περίπου 4.000 άτομα. Στον αγροτικό τομέα προστέθηκαν μέσα σε έναν χρόνο 4.000 νέοι γεωργοί.

Μικρότερες αυξήσεις-από 600 έως 1.000 άτομα- που δείχνουν μια ανοδική τάση για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης είχαμε επίσης στους τομείς της διαχείρισης ακινήτων, στον τραπεζικό τομέα, στις ασφάλειες και στα logistics.