Αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο

Αύξηση 7,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Απρίλιο εφέτος, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στα καταστήματα ένδυσης- υπόδησης (λόγω των εκπτώσεων), καθώς και στα καταστήματα με είδη δώρων, λόγω της εορτής του Πάσχα, η οποία, επίσης, επέφερε, μεταξύ άλλων, αύξηση στις πωλήσεις της βενζίνης για τις μετακινήσεις εκτός αστικών κέντρων.

 

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε άνοδο του τζίρου στις εξής επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων: Ένδυση- υπόδηση (16,2%), βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (10%), τρόφιμα- ποτά- καπνός (9,8%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (8%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6,7%) και πολυκαταστήματα (2,2%). Στον αντίποδα, συνεχίστηκε η πτώση των πωλήσεων σε έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (15,7%) και σε φαρμακευτικά- καλλυντικά (5,8%).

 

Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

 

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε αύξηση 7,3% τον Απρίλιο 2014 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Απριλίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαρτίου 2014 σημείωσε αύξηση 7,5%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε αύξηση 3,9% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Απριλίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαρτίου 2014 σημείωσε αύξηση 8,6%.