Εντός της ημέρας η απόφαση για τις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας

Γερμανός βουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελας Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι εντός της ημέρας η ΕΕ θα αποφασίσει, αν θα επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την αποτυχία της, όπως είπε, να αποκλιμακώσει, όπως της είχε ζητηθεί, την κρίση στην Ουκρανία.

 

“Η απόφαση θα ληφθεί σήμερα”, δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κάτω Βουλής (Μπούντεσταγκ).

 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος είπε ότι η ΕΕ έχει υποβάλει “σαφή, εφικτά” αιτήματα στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τα οποία δεν ικανοποιήθηκαν, γεγονός που καθιστά αναπόφευκτες τις περαιτέρω κυρώσεις.

 

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τηρήσει και πρέπει…να τηρήσει ό,τι έχει πει, διαφορετικά θα χάσει την αξιοπιστία της και δεν θα μπορεί να πράξει τίποτα παραπάνω προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και της σταθερότητας”, είπε ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών στο σταθμό Deutschlandfunk.

 

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν εκ νέου τις επιχειρήσεις τους κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, ύστερα από τη λήξη της εκεχειρίας, που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τήρησαν.