Ανοιχτό το Πολυτεχνείο με απόφαση των διοικητικών

Ανοιχτό είναι από το απόγευμα της Τετάρτης το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ύστερα από απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του.

Είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων τους με τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, ενώ για τις 6.30 έχει ορισθεί συνεδρίαση Συγκλήτου του ΕΜΠ, στην οποία θα επαναδιατυπωθούν οι απόψεις των μελών της επί της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

 

Νωτρίτερα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ Ράνια Ζάχου και η γενική γραμματέας Έφη Φλωράκη, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με ανοιχτό το Ίδρυμα, προκειμένου οι φοιτητές να μην χάσουν το εξάμηνο.

 

Η Εισαγγελία της Αθήνας διέταξε το πρωί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η είσοδος του πανεπιστημίου παρέμενε κλειστή και παρεμποδίζοντο να εισέλθουν στους χώρους του όσοι το επιχειρούσαν.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράνομης βίας.