Γκέκας: «Οταν κλείνω τα μάτια μου βλέπω τη φάση του πέναλτι»

Ο μοιραίος της Εθνικής τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, Φάνης Γκέκας, μίλησε για το χαμένο πέναλτι, για τα συναισθήματά του, ενώ αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον διαιτητή πως ο Νάβας ήταν εκτός θέσης.

Οι δηλώσεις Γκέκα στον “Arena”:

Για την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

“Οπωσδήποτε ήταν μια μεγάλη εμπειρία αυτό που ζήσαμε. Εγώ έχω ένα να παραπάνω λόγο να είμαι χάλια βέβαια”.

Για την υποδοχή των φιλάθλων κατά την επιστροφή της Εθνικής, όταν όλοι φώναζαν το όνομα του:

“Αιφνιδιάστηκα από το σύνθημα, ήταν ένας ευχάριστος αιφνιδιασμός. Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του για εμένα και αυτό λέει πάρα πολλά”.

Για το αν θα προκρινόταν η Εθνική εφόσον ευστοχούσε στο πέναλτι:

“Δεν φτάσαμε μέχρι το επόμενο πέναλτι για να το ξέρω αυτό. Θα είχαμε ένα παραπάνω πέναλτι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Από εκεί και πέρα ήταν μια ρώσικη ρουλέτα, δεν ήταν κακό το πέναλτι που εκτέλεσα. Ο τερματοφύλακας, όμως, ήταν από τους καλύτερους του Μουντιάλ. Όταν πήρα την μπάλα για να το εκτελέσω ξεκαθάρισα στον διαιτητή πως βγαίνει από την γραμμή. Το έκανε και στα προηγούμενα πέναλτι, απλά επειδή μπήκαν μέσα, δεν έδωσε κανείς σημασία”.
 

Για την ψυχολογία του τις τελευταίες μέρες:

“Δεν κοιμήθηκα το βράδυ ούτε χθες ούτε τα βράδια που μεσολάβησαν από την ημέρα του αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Όταν κλείνω τα ματιά μου βλέπω συνέχεια την φάση του πέναλτι, είναι συνέχεια μέσα στο μυαλό μου”.

Για το πώς ένιωθε στην Βραζιλία:

“Είναι το Μουντιάλ στη Βραζιλία, στη χώρα του ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι το αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ζουν γι’ αυτό. Είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους τους ποδοσφαιριστές που φτάσαμε στους 16. Ατυχήσαμε λίγο και δεν φτάσαμε στους 8 αλλά ήταν μια τεράστια εμπειρία για όλους”.

Για το τι αισθάνθηκε όταν έχασε το πέναλτι:

“Με το που χάνω το πέναλτι έσβησαν όλα μπροστά μου. Έβλεπα μόνο σκοτάδι. Σαν να γύρισε η γη ανάποδα. Ήρθαν οι συμπαίκτες και μου είπαν κάποια πράγματα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί τους χρειαζόμουν, αλλά εκείνη την στιγμή έχασα τον κόσμο από μπροστά μου. Αισθανόμουν πάρα πολύ σίγουρος πως θα το βάλω. Αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα πήγαινα να το εκτελέσω. Αισθανόμουν πάρα πολύ καλά πριν από την εκτέλεση του πέναλτι. Μετά γύρισαν όλα ανάποδα στο μυαλό μου”.