Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα

Καλό και ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 19 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς και στις νότιες ακτές της Κρήτης στους 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

 

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξασθένηση το βράδυ.

 

Ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.