Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

H πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την ημέρα των Ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου.

Στην προκήρυξη με τίτλο «Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ στις 25/5 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ» σημειώνεται ότι «σύντροφοι της οργάνωσης στάθηκαν στην οδό Μαυρομιχάλη και πυροβόλησαν τα πίσω παράθυρα του κτηρίου με στρατιωτικό όπλο ΑΚ47».

Και αναφέρουν ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει παίξει έναν ιστορικό ρόλο στην υπηρεσία του κεφάλαιου. Η άνοδός του στην εξουσία στηρίχθηκε από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης για να κάμψει την ταξική πάλη και να εκμαυλίσει την ελληνική κοινωνία της μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης στήριξε την πολιτική του στην καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων. 

» Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ανήκει στο σκληρό πυρήνα του κρατικού ολοκληρωτισμού. Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους νεοφασίστες της δεξιάς δίνει δημοκρατικό προσωπείο στην άγρια καπιταλιστική επίθεση».

Προαναγγέλλουν νέες ένοπλες επιθέσεις τονίζοντας ότι «οι σφαίρες που καρφώσαμε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν μια πρόγευση για τους εξουσιαστές. Όλοι οι λογαριασμοί της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης θα πληρωθούν».

Για την επίθεση επισημαίνουν πως θα μπορούσαν να πυροβολήσουν τους αστυνομικούς που φυλάνε τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το έκαναν γιατί δεν το είχαν σχεδιάσει.

Τέλος, ζητούν να αποσυρθεί «ο νέος νόμος για τις φυλακές, να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών».