Νέες καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η ακροαματική διαδικασία για τους πυροβολισμούς εναντίον δεκάδων μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα, με 28 τραυματίες, τον Απρίλιο του 2013.

Στην υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα, ο ενοικιαστής και τρεις επιστάτες καλλιέργειας με φράουλες.

 

Οι δύο μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ότι τη στιγμή της επίθεσης άκουσαν πυροβολισμούς στο αέρα, προσθέτοντας ότι κάποιοι από τους πυροβολισμούς ήταν και σε ευθεία βολή.

 

Επίσης ανέφεραν, ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που είχαν κάνει στη Νέα Μανωλάδα, την ημέρα της επίθεσης, δεν ήθελαν μόνο να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και να ενημερώσουν νεοπροσληφθέντες εργάτες γης, ότι υπήρχε κίνδυνος και για τα δικά τους δεδουλευμένα.

 

Στο μεταξύ, η πλευρά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο για την καταγγελία και τη μήνυση που έκανε αλλοδαπός εργάτης γης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστα άτομα τον κτύπησαν μέσα στο πρόχειρο κατάλυμα που μένει.

 

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε και σήμερα συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αλλοδαπούς εργάτες γης, ενώ έγινε και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ