Μικροένταση στη μεταγωγή των Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού στο Εφετείο

Ένταση και επεισόδιασημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί έξω από το Εφετείο, όταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής θέλησαν να πλησιάσουν την αστυνομική κλούβα, που μετέφερε τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό, οι οποίοι έχουν κληθεί σήμερα να απολογηθούν συμπληρωματικά για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Δύο Φωτορεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αφού αρχικά δέχθηκαν λεκτική επίθεση από μέλη των συγκεντρωμένων οπαδών, στη συνέχεια δέχτηκαν επίθεση με κλωτσιές και χτυπήματα και όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί δεν τους βοήθησαν.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν από άλλο σημείο, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Σημειώνεται ότι οι δύο εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου έχουν καλέσει σε απολογίες τα τρία προσωρινά κρατούμενα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αυτή την φορά αντιμέτωπος ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός αφορά για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Η κλήση που εστάλη τον Χρήστο Παππά αφορά την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.  Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμούν να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους και για το νέο κατηγορητήριο.