Σε επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση

Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση μετά την άρνηση των συνδικαλιστικών σωματείων να συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ.

 

Η κυβερνητική εκπροσωπος τόνισε ότι όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

 

«Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

 

Με χθεσινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραμένει ανοικτό Σάββατο και Κυριακή το Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιεύσει τις κυβερνητικές αποφάσεις.

 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης αναμένονται αφενός οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών σωματείων και αφετέρου η διαδικασία της επίδοσης των ατομικών φύλλων πορείας προς τους εργαζομένους.

 

Παράλληλα, είναι σε ετοιμότητα εισαγγελείς και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν καταλήψεις ή άλλες δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων.