Χτύπησαν ξανά τα τάγματα εφόδου

Αυτή τη φορά τα… τάγματα εφόδου της Χρυσής αυγής χτύπησαν χθες και εναντίον φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων. Οι οπαδοί της εγκληματικής οργάνωσης που περίμεναν να αποθεώσουν τον αρχηγό τους, Ν. Μιχαλολιάκο και τους Χρ. Παππά και Γ. Λαγό, προκάλεσαν επεισόδια έξω από το Εφετείο.

Οι χρυσαυγίτες συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, πέταξαν πέτρες, έβριζαν τους πάντες και στη συνέχεια χτύπησαν απροκάλυπτα δυο φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν το Εφετείο για να καλύψουν τις απολογίες των προφυλακισμένων βουλευτών. Πρόκειται για μια γυναίκα που εργάζεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κι έναν άνδρα που εργάζεται σε ειδησεογραφικό site.

 

Ο τελευταίος δέχτηκε μπουνιά στο πρόσωπο από έναν χρυσαυγίτη κι όταν έπεσε στο έδαφος, ένας άλλος που βρισκόταν εκεί, τον κλώτσησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση. Η γυναίκα φωτορεπόρτερ δέχτηκε μπουνιά στα πλευρά, στο σημείο όπου πρόσφατα είχε κάνει εγχείρηση κήλης.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης που δέχτηκαν οι δυο φωτορεπόρτερ από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο δεν παρενέβησαν όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταδίκασε την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν φωτορεπόρτερ από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρουσία της Αστυνομίας.

 

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι, με κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που απολογήθηκαν σήμερα, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ενώ ελεύθερος χωρίς όρους κρίθηκε ο τρίτος βουλευτής Χρήστος Παππάς. Και οι τρεις επιστρέφουν στη φυλακή, καθώς κρατούνται για τη βασική κατηγορία που αφορά την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Οι όροι που επιβλήθηκαν σε Μιχαλολιάκο και Λαγό, θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση αποφυλάκισής τους. Η απόφαση των ανακριτριών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».