Ιερέας απαίτησε από ανάπηρη να φορέσει… φούστα για να μπει στην εκκλησία!

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Ιερέας απαίτησε από πιστή που αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας και κινείται με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, να μη ξαναπάει στην εκκλησία εάν δεν φορέσει… φούστα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr, το παράδοξο εκτυλίχτηκε στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Πατρών. Στο επιχείρημα της γυναίκας πως αυτό δεν είναι σωστό να γίνει, γιατί εάν φορέσει φούστα και είναι στον αναπηρικό καρότσι τότε μόνο σεμνή δεν θα είναι η εμφάνισή της, καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν το φόρεμα να είναι μακρύ, η απάντηση του κληρικού ήταν κοφτή. «Με φούστα αλλιώς να μην ξανάρθεις στην εκκλησία μου…».

Η συμπεριφορά του ιερέα έχει εξοργίσει τα συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας, τα οποία μόλις ενημερώθηκαν για την απαίτηση του, έγιναν έξω φρενών.

Η αδελφή της ετοιμάζεται να ζητήσει ακρόαση από τον μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, προκειμένου εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό να του εκθέσει και άλλα περιστατικά, τα οποία αφορούν στην συμπεριφορά του κληρικού, αλλά και το πως αντιλαμβάνεται τα χριστά ήθη και τις μεθόδους που επιλέγει για να επιβάλει αυτά.