Σε κατ΄ οίκον περιορισμό Μιχαλολιάκος και Λαγός, ελεύθερος ο Παππάς

Στον Κορυδαλλό επιστρέφουν Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς μετά τη συμπληρωματική απολογία τους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι δυο πρώτοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά σε κατ΄ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο Χρήστος Παππάς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. Οι όροι που επιβλήθηκαν σε Μιχαλολιάκο και Λαγό, θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση αποφυλάκισής τους.
Και οι τρεις επιστρέφουν στη φυλακή, καθώς κρατούνται για τη βασική κατηγορία που αφορά την ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση των ανακριτριών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» από τους περίπου 100 συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος, που περίμεναν τη αποχώρηση της κλούβας για την επιστροφή των τριών στον Κορυδαλλό.

Παρέδωσαν υπομνήματα

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και παρέδωσαν στις ανακρίτριες υπομνήματα.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Χρήστος Παππάς για παράβαση του νόμου περί όπλων και επιπλέον για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων σε βαθμό κακουργήματος,Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δυο αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

 

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, σχετικά με τα τέσσερα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, υποστήριξε πως τα είχε γιατί είχαν γίνει εις βάρος του βομβιστικές επιθέσεις και είχε δεχτεί απειλές. Υποστήριξε δε ότι τα όπλα δεν βγήκαν ποτέ από το σπίτι, δεν δόθηκαν σε κανέναν και δεν εμπλέκονται σε καμία ενέργεια της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρήστος Παππάς υποστήριξε επίσης ότι η κατηγορία για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων (σ.σ. πρόκειται για δυο βυζαντινά βιβλία που βρέθηκαν στο σπίτι του) μετατράπηκε σε κακούργημα από πλημμέλημα για να επιτευχθεί η παράταση της προφυλάκισής του.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, φτάνοντας το πρωί στο Εφετείο και ενώ φορούσε τις χειροπέδες, σήκωσε τα χέρια του ψηλά και θέλησε να χαιρετίσει τους οπαδούς του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια.