Περίπου ένα εκατ. φορολογικές δηλώσεις εκκρεμούν στο Taxisnet -Δεν θα δοθεί νέα παράταση, δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών

Περίπου ένα εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 εκκρεμούν στο Taxisnet, ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση.

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, μέχρι και χθες Κυριακή είχαν υποβληθεί 4,7 εκατ. δηλώσεις και εκτιμάται ότι εκκρεμούν να υποβληθούν ακόμη περίπου 1 εκατομμύριο.

 

Την ίδια στιγμή 450 χιλ. δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την παράταση που δόθηκε, σημειώθηκε μείωση στον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων.

 

Ο στόχος της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το σύνολο των φορολογουμένων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου είναι επιτεύξιμος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

 

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών κάλεσε “τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες Λογιστές και Φοροτεχνικούς στο χρόνο που απομένει να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων”.

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS είναι:

 

  • Μέχρι τις 9:30 το πρωί
  • Από τις 14:00 μέχρι τις 17:00
  • Μετά τις 21:30 το βράδυ