Μεϊμαράκης: Αν κατατεθούν οι προτάσεις για δημοψήφισμα να ανοίξει η Ολομέλεια άμεσα

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής των 120 υπογραφών που απαιτούνται για να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα του δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους κατέθεσε την προσωπική του, όπως είπε, άποψη για τι πρέπει να γίνει γύρω απ´ αυτό το θέμα.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής για το θέμα της διαφορετικής πρότασης που θα κατατεθεί από το ΚΚΕ εκτίμησε ότι οι υπογραφές του θα μπορούσαν αν αθροιστούν με τις υπογραφές των άλλων βουλευτών που θα υπογράφουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού και οι δυο προτάσεις θα έχουν ως κοινό αίτημα το δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ.

 

Ακόμα ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε πως αν τελικά κατατεθούν οι προτάσεις θα πρέπει να ανοίξει τώρα η Ολομέλεια προκειμένου να συζητηθεί τώρα το αίτημα για δημοψήφισμα και όχι να περιμένουμε τον Οκτώβριο για το κανονικό άνοιγα της Ολομέλειας. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ας γίνει τώρα η συζήτηση για να μην έχει επιχειρήματα η αντιπολίτευση και να κατηγορεί την κυβέρνηση πως φοβάται και μπλοκάρει τη ζήτηση».

 

Όμως ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι όλα αυτά είναι προσωπικές του απόψεις και ότι ο ίδιος θα κάνει τελικά ότι αποφασίσει η κυβέρνηση.

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως αιφνιδιάστηκαν και ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, αφού όπως υποστηρίζουν δεν γνώριζαν τίποτα και πληροφορήθηκαν για τα λεγόμενα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τους δημοσιογράφους.