Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο Σύνταγμα

Κάλεσμα σε εργαζόμενους και κοινωνία για μαζική συμμετοχή στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο, την ώρα που ψηφίζεται στη Βουλή το καταστροφικό νομοσχέδιο για τη λεγόμενη “μικρή ΔΕΗ”, που ιδιωτικοποιεί αρχικά το 30% της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας, απευθύνουν ΓΕΝΟΠ και σωματεία, τονίζοντας ότι “η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση”.

 

Σημειώνεται ότι η ΓΕΝΟΠ διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενώ η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 στην πλατεία Κοραή.

 

Όπως επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ, ο απεργιακός αγώνας που πήρε χαρακτηριστικά κοινωνίας καταγράφηκε στη συνδικαλιστική ιστορία ως οι μέρες απεργίας που συγκλόνισαν-τρόμαξαν την κυβέρνηση και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί. Επειδή ο αγώνας δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας, αναφέρεται, και η κυβέρνηση αδυνατούσε να αιτιολογήσει την απόφασή της, αναγκάστηκε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους, καταργώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, κίνηση που προσβάλλει και υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία.

 

Τονίζει ότι “έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν δήθεν έλλειμμα επάρκειας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα” και προσθέτει ότι τα στελέχη της επιχείρησης που συμμετείχαν στην τεχνική έλλειψη ενέργειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για ψευδή εθνική βεβαίωση. Κάνει λόγο για σκηνικό κατασκευασμένης υπονόμευσης, υποκρισία και αδιέξοδα της κυβέρνησης που αποκαλύπτονται και από την εισήγηση του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, που επικαλείται κοινωνική αναταραχή με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και υγεία λόγω παρατεταμένης αδυναμίας ομαλής ηλεκτροδότησης της χώρας, όταν, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η ζήτηση σε ώρες αιχμής ήταν 6.840 MW με αντίστοιχη ζήτηση 10.980 MW το 2009…

 

Καλεί τους εργαζόμενους να είναι υπερήφανοι για τον αγώνα τους επισημαίνοντας “είμαστε νικητές, και όχι νικημένοι, επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι” και καλώντας τους να προχωρήσουν όλοι μαζί στον επόμενο σχεδιασμό.

 

Το σωματείο των βορείων “Σπάρτακος” καλεί τον κόσμο, κάθε έναν πολίτη που αντιλαμβάνεται ότι “η ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας”, στο σημερινό συλλαλητήριο και αναφέρεται στην αμέριστη, ουσιαστική και παραδειγματική συμμετοχή φορέων και τοπικής κοινωνίας, ζητώντας τη συμμετοχή τους εκ νέου, “ειδικά τούτη την ώρα να μην κάνουν πίσω, αλλά να εξακολουθήσουν να βρίσκονται στις επάλξεις”. Ανακοινώνει δε ότι σήμερα το πρωί στις 8 θα αναχωρούν λεωφορεία για την Αθήνα από Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη.

 

Επίσης, το συντονιστικό της Δ. Μακεδονίας που συνεδρίασε χθες αποφάσισε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.