Σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο Ν. Μίχος, έπειτα από διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα

Ελεύθερος, με κατ’ οίκον περιορισμό, αφέθηκε μετά τη συμπληρωματική απολογία του στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υποθεση της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Νίκος Μίχος, μετά από διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για το θέμα της προσωρινής κράτησής του.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής απολογήθηκε για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης  και της -πλημμεληματικού βαθμού – παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών..
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, είχαν την άποψη ότι ο βουλευτής πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ ο εισαγγελέας της υπόθεσης κ. Ντογιάκος γνωμοδότησε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με όρους. Τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει τις προσεχείς ημέρες το Συμβούλιο Εφετών.
 
Ο βουλευτής της Χ.Α. φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, όμως παραδέχθηκε πως κατείχε το όπλο παράνομα, λέγοντας ότι το είχε για την προστασία του όταν έκανε εμπόριο ζωοτροφών.

Σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες, ο Ν. Μίχος έχει παραδεχθεί πως κατείχε παράνομα ένα όπλο, για λόγους δικής του ασφάλειας, όπως υποστηρίζει, αλλά αρνείται πως το επίμαχο αντικείμενο συνδέεται, όπως του αποδίδεται στο κατηγορητήριο, με παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και μετά την απολογία που είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Αύριο στο Εφετείο αναμένεται να βρεθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, στον οποίο επίσης έχει απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή και εκτός απροόπτου η απολογία του θα είναι και η τελευταία, την οποία λαμβάνουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης, που κλείνουν τις επόμενες ημέρες την έρευνα τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ