Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

Με τις απολογίες των 13 υπολοίπων κατηγορουμένων, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά» που αφορούσε μία σειρά από επεισόδια που συνέβησαν πέρσι σε περιοχές της Χαλκιδικής, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού.

 

Από τους 29 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και απολογήθηκαν τις τελευταίες μέρες ενώπιον της ανακρίτριας Πολυγύρου, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, οι περισσότεροι εξ αυτών με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους οι πρωτοφανείς -σύμφωνα με τους υπερασπιστές τους- όροι που τους υποχρεώνουν να μην πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, όπως και σε απόσταση δέκα μέτρων από τους μεταλλωρύχους της εταιρείας.

 

Το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου θα αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη, εκδίδοντας το σχετικό βούλευμα. Το ίδιο δικαστικό συμβούλιο -εξάλλου- με ανάλογο βούλευμα θα αποφασίσει για την άλλη μεγάλη υπόθεση που χειρίστηκε τους τελευταίους μήνες η ίδια ανακρίτρια και αφορούσε την εμπρηστική επίθεση του περυσινού Φεβρουαρίου στις Σκουριές. Για την τελευταία αυτή υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 22 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, όλοι τους μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Αμφότερες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν βαρύτατες πράξεις σε βάρος των κατηγορουμένων, ανάμεσα στις οποίες αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ