Βουλή: Κατατίθεται η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα

Με τις υπογραφές 11 βουλευτών κατατίθεται στην ειδική γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Την πρόταση δεν υπογράφουν ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου (σ.σ. ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα).

 

Με δήλωσή του, ο Σπύρος Λυκούδης, που υπογράφει την πρόταση, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ ορθώς δεν προχώρησε στη συνυπογραφή κοινής πρότασης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει όμως ότι η ξεχωριστή πρόταση του κόμματος του δεν νομίζει ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό.

 

Ως κίνηση αλληλεγγύης πρός τους υπόλοιπους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αλλά και γιατί τελικά η επιλογή της ΔΗΜΑΡ να καταθέσει χωριστή πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα σχετικά με την μικρή ΔΕΗ αποτρέπει την εικόνα να εμφανίζεται ως δορυφόρος του, εξηγεί με δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, την υπογραφή του. Ο κ. Λυκούδης αναφέρει ότι αρνήθηκε τη συνυπογραφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, της πρότασής του για δημοψήφισμα και ορθώς η ΔΗΜΑΡ δεν προχώρησε σε αυτή την κατεύθυνση.

 

«Επιλέγει» τονίζει «να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ σήμερα, ξεχωριστή δική της πρόταση για δημοψήφισμα. Υποστηρίζω ότι και αυτή η επιλογή δεν συμβάλλει στην εξέλιξη του θέματος με βάση τις δικές μας θέσεις. Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σύνθετο, η άποψη της ΔΗΜΑΡ πολύπλευρη, τέτοια που δεν νομίζω ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό».

 

Προσθέτει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφανθεί σε τόσο σύνθετο θέμα ο πολίτης με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε δημοψήφισμα και καταλήγει: «Παραταύτα, επειδή η ξεχωριστή πρόταση της ΔΗΜΑΡ αποτρέπει την εικόνα δορυφορικής σχέσης του κόμματος ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους άλλους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προσυπογράφω την πρόταση».

 

Δείτε επίσης:

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου