Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του Δημοσίου κατά της ΑΔΕΔΥ, που ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Παράνομη για τυπικούς λόγους έκρινε το Πρωτοδικείο την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, κατά της οποίας προσέφυγε το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπούμενο από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του Δημοσίου κατά της ΑΔΕΔΥ, που ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων που κήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης εντός μίας εβδομάδας.

Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το δικαστήριο «έκρινε την απεργία- αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή».

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων αναφέρει ότι «θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει στη 1 μετά το μεσημέρι για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για την υλοποίηση της μνημονιακής υποχρέωσης για 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο εντός του 2014, κατά τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο. 

 

Δείτε επίσης:

Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για την αξιολόγηση σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ