Με πλαστή ταυτότητα στο όνομα Μιχάλης Μιχελάκης κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης (ΦΩΤΟ+VIDEOS)

Στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, περιέγραψε τη συμπλοκή που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, λέγοντας ότι ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (Αυστραλός και Γερμανός) και έναν Ειδικό Φρουρό.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Μαζιώτης, στο όνομα Μιχάλης Μιχελάκης , ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας.

«Ο καταζητούμενος τρομοκράτης βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, συμπληρώνοντας ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση κρατείται φρουρούμενος.

 

Ο Σαμαράς τηλεφώνησε και συνεχάρη τον αστυνομικό που ακινητοποίησε τον Μαζιώτη

 

Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον ειδικό φρουρό της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι πυροβολήθηκε από τον έως πρότινος καταζητούμενο τρομοκράτη, Νίκο Μαζιώτη, πέτυχε να τον συλλάβει.

 

Ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, κάλεσε στο τηλέφωνο τον αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο Αθήνας και αφού τον συνεχάρη, του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.

 

O αστυνομικός φέρει τραύμα στό πόδι και σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε, αφού ο Μαζιώτης τον πυροβόλησε τρεις φορές.

 

Χειρουργήθηκε ο Μαζιώτης, νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό»

 

Στον ειδικό θάλαμο των κρατουμένων, στον 8ο όροφο του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Νίκος Μαζιώτης. 

Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε οστεοσύνθεση βραχιονίου, κατά την οποία οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυνθέσουν το οστό, που καταστράφηκε, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του από την πίσω πλευρά με φορά προς τα εμπρός.

Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί και νέα επέμβαση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο. 

Η εκτίμησή τους είναι ότι ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο. 

 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γνώριζε τις τελευταίες 20-22 ημέρες ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα. Και όχι μόνο αυτό ότι κινούνταν συγκεκριμένες ώρες με το μετρό και κατέβαινε στο κέντρο της Αθήνας. Τις τελευταίες ημέρες άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν απλωθεί σε διάφορους σταθμούς μέχρι και το κέντρο της Αθήνας περιμένοντας να κάνει την εμφάνισή του ο καταζητούμενος τρομοκράτης. Σήμερα ο Μαζιώτης βγήκε από τον σταθμό της Αθηνάς, όπου βρισκόταν τυχαία για άλλη υπόθεση κλιμάκιο της αστυνομίας.

 

Κάποια στιγμή ένας έμπειρος αστυνομικός διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος που πέρασε μπροστά του φορούσε κουκούλα. Εικάζεται μάλιστα ότι τον αναγνώρισε κιόλας. Ενημέρωσε αμέσως το κέντρο λέγοντας «έχουμε τον Μαζιώτη».

 

Σύμφωνα με άλλη πληροφορία ο Μαζιώτης πριν πάει στο κατάστημα για να διαλέξει σακβουαγιάζ , είχε πάει σε άλλο κατάστημα για να αγοράσει ένα μπλουζάκι. Εκεί σήκωσε το χέρι ψηλά για να δείξει το μπλουζάκι που ήθελε και αποκαλύφθηκε το όπλο που είχε κάτω από τα ρούχα του.  Το είδε η πωλήτρια και κάλεσε την Άμεση Δράση.

 

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση με την επωνυμία «Θησέας», για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το παραεμπόριο και την παράνομη μετανάστευση, στο Θησείο και το Μοναστηράκι, με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων μετέβησαν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ, στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης, για να ελέγξουν ύποπτο άτομο,.

 

Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα. Οι αστυνομικοί, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες, κάλεσαν τον Μαζιώτη, καθώς έβγαινε από το κατάστημα, να παραδοθεί, αλλά λίγα μέτρα πιο πέρα, στην γωνία Αθηνάς και Ερμού, ο καταζητούμενος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να γίνει πραγματική μάχη.

 

Ο Μαζιώτης φέρεται ότι μπήκε σε ένα ταξί για να φύγει, αλλά όταν διαπίστωσε ότι ήταν εγκλωβισμένος βγήκε και έτρεξε προς την οδό Μητροπόλεως. Στο ύψος της Καπνικαρέας έγινε και δεύτερη ένοπλη συμπλοκή, όπου και τραυματίστηκε. Εκεί επίσης τραυματίστηκε και ο ειδικός φρουρός, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση «Θησέας» και ήταν στην ομάδα που καταδίωξε τον καταζητούμενο.

 

Τα κρησφύγετα του Μαζιώτη ψάχνει η αντιτρομοκρατική

 

Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής, που προηγήθηκε της σύλληψής του, το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, και όπου τραυματίστηκαν επίσης ένας ειδικός φρουρός και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν. Μαζιώτη.

 

Τώρα το βάρος των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής πέφτει στον εντοπισμό της συντρόφου του Ν. Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, η οποία διέφυγε μαζί του πριν από 21 μήνες, μετά την αποφυλάκιση τους λόγω παρέλευσης του 18μήνου προσωρινής κράτησης.

 

Τι κατέθεσε ο ταξιτζής που μετέφερε τον Μαζιώτη

 

Ήταν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στο Περιστέρι τον οδηγό ταξί με το οποίο πήγε να διαφύγει ο Νίκος Μαζιώτης το μεσημέρι από το κέντρο της Αθήνας.

 

Αμέσως τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες αφού δεν γνώριζαν αν εμπλέκεται ή αν έχει κάποια σχέση με τον τρομοκράτη.

 

Κατά την εξέτασή του από την Αντιτρομοκρατική ο οδηγός του ταξί ισχυρίστηκε ότι περνούσε τυχαία από το σημείο, είδε την κινητοποιήση και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ξαφνικά είδε έναν άντρα να ανοίγει την πόρτα του ταξί και να προσπαθεί να μπει μέσα. Ο νεαρός οδηγός όπως ανέφερε ο ίδιος το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να πατήσει το γκάζι και να απομακρυνθεί γρήγορα από την περιοχή φοβούμενος μήπως τραυματιστεί.

 

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν τον οδηγό ταξί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό κι έτσι τελικά αφέθηκε ελέυθερος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STAR / MEGA

 

Δείτε επίσης:

Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας – συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης (ΦΩΤΟ+VIDEOS)