Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, λίγο μετά την άεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα μάλιστα με το Κρεμλίνο, ο Βλαντιμήρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν για την συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines σε ουκρανικό έδαφος.

 

«Ο ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για μια πληροφορία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που έφτασε λίγο πριν την τηλεφωνική τους συνομιλία και η οποία ανέφερε ότι ένα μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

 

Εξάλλου ο Ομπάμα ζήτησε από ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους να παραμείνουν σε στενή επαφή με ουκρανούς αξιωματούχους.

 

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Ομπάμα και ο Πούτιν στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αναφέρθηκαν στις νέες αμερικανικές κυρώσεις που επέβαλε χθες Τετάρτη η Ουάσινγκτον εναντίον της Μόσχας εξαιτίας του ρόλου τους στην ουκρανική κρίση.