Δημόσιο: έλεγχος σε 50.000 συμβασιούχους – Οι 2.000 θα απολυθούν

Οι απολύσεις είναι εδώ και δεν αναβάλλονται. 2.000 άτομα θα απολυθούν μεταξύ των συμβασιούχων που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αυτό έχει σχεδιάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έδωσε εντολή για άμεσο έλεγχο στη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με τον νόμο Παυλόπουλου.

Η εντολή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι σαφής. Ο έλεγχος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο.

 

Μάλιστα υπολογίζεται ότι θα προκύψουν 2.000 απολύσεις από τον έλεγχο αυτό και ήδη το χρονοδιάγραμμα μιλά για απολύσεις των υπαλλήλων αυτών στις αρχές του 2015.

Οι απολύσεις μάλιστα αυτές θα συνυπολογιστούν στις 6.500 που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα για το 2014.

Αν και ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ο έλεγχος θα ξεκινήσει άμεσα και θα είναι υπό την εποπτεία του ΑΕΠ.

Ποιοι θα απολυθούν

Την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο θα δουν όσοι υπάλληλοι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία, έχουν αποκρύψει στοιχεία που αν τα είχαν δηλώσει σε θα μετατρεπόταν η σύμβαση από ορισμένου χρόνου σε αορίστου ή έχουν παρανομήσει αναφορικά με τις προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης.