Αλλαγή φιλοσοφίας για τα σκουπίδια, προαναγγέλλει η Ρένα Δούρου

Tα προβλήματα έχουν πολιτικό πρόσημο, ωστόσο η επίλυσή τους απαιτεί να βάλουμε στην μπάντα τις κομματικές στοιχίσεις, υποστηρίζει η νέα Περιφερειάρχης της Αττικής

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα. Και ο νοών νοείτω», δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στέλνοντας μήνυμα στην απερχόμενη διοίκηση Σγουρού.

 

Σημειώνει ότι από την επομένη της εκλογής της ενημερώνεται και προετοιμάζεται. Μιλά και ένα «κίνημα» περιφερειαρχών με έδαφος κοινής δράσης για ζητήματα που τους απασχολούν.

 

«Η ισχύς εν τη ενώσει… Πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες, τις οποίες δεν κρύβουμε καθώς τα προβλήματα έχουν μεν πολιτικό πρόσημο, ωστόσο η επίλυσή τους απαιτεί να βάλουμε στην μπάντα τις κομματικές στοιχίσεις» λέει χαρακτηριστικά.

 

Δηλώνει ότι για τα σκουπίδια είναι άμεση ανάγκη η ριζική αλλαγή φιλοσοφίας για τη διαχείρισή τους και προσθέτει θα πρέπει να μειωθεί ο όγκος τους «μέσα από τη διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, την ανάκτηση και την κομποστοποίηση, χωρίς φαραωνικές εγκαταστάσεις και ΣΔΙΤ, με τη συμμετοχή Δήμων και πολιτών».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ