Αστυνομικοί και 49χρονη «ξάφριζαν» λογαριασμό νεκρού

Οι επίορκοι αστυνομικοί και η γυναίκα εξέδιδαν μόνοι τους πλαστά γνήσια υπογραφής και εξουσιοδοτήσεις με τα οποία είχαν σκοπό να «σηκώσουν» τραπεζικό λογαριασμό ατόμου που είχε φύγει από τη ζωή εδώ και τρία χρόνια, αλλά συνελήφθηκαν «επί τω έργω»

Χειροπέδες πέρασαν σε δύο συναδέλφους τους και μία ακόμη 49χρονη Ελληνίδα οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ την Παρασκευή.

 

Ο 26χρονος αστυφύλακας και ο 34χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, όπως και η 49χρονη , αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της απλής συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και της απόπειρας απάτης.

 

Νωρίτερα χτες η 49χρονη συνοδευόμενη από τον 34χρονο ειδικό φρουρό (με τον οποίο είναι συγγενείς εξ’ αγχιστείας), μετέβησαν σε πιστωτικό ίδρυμα του Πειραιά, προκειμένου να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ατόμου που είχε αποβιώσει προ τριετίας.

 

Για να διεκπεραιώσουν την παράνομη ανάληψη, προσκόμισαν ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση – εξουσιοδότηση, στην οποία ο αποβιώσας «εφέρετο» να εξουσιοδοτεί την 49χρονη ημεδαπή για την ανάληψη του παραπάνω ποσού.

 

Το γνήσιο – ιδιόχειρο της υπογραφής, επί της εξουσιοδότησης, είχε βεβαιώσει ο 34χρονος ειδικός φρουρός. Για το σκοπό αυτό είχε μεταβεί την Πέμπτη στην υπηρεσία του, όταν εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο 26χρονος αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της Υπηρεσίας.

 

Τις ίδιες σφραγίδες έθεσε και σε άλλες επτά ασυμπλήρωτες Υπεύθυνες Δηλώσεις, τις οποίες προόριζε για μελλοντική χρήση και οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του.
Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις, διάφορα δημόσια έγγραφα καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα του νεκρού αλλά και συγγενών του.

 

Στην κατοχή της 49χρονης κατασχέθηκαν η ψευδής υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, φωτοαντίγραφο καρτέλας τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τεμάχια σελίδων βιβλιαρίου καταθέσεων του αποθανόντος δικαιούχου.

 

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνάται περαιτέρω η τυχόν εμπλοκή της 49χρονης και του 34χρονου ειδικού φρουρού και σε άλλες συναφείς υποθέσεις, λόγω του συνδυασμού της μεθοδολογίας δράσης τους, των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση και των κατασχεθέντων ευρημάτων.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.