Κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ ενάντια στις απολύσεις σήμερα Τρίτη

Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να ορίσει την 22 Ιουλίου ως ημέρα πανελλαδικής δράσης, καλώντας όλες τις ΕΛΜΕ να διοργανώσουν τοπικές κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “από την πρώτη ημέρα της διαθεσιμότητας, ο κλάδος μας διακήρυξε ότι ο μαζικός αγώνας περνάει σε νέα φάση. Είναι υποχρέωση του κάθε εκπαιδευτικού, του κάθε συναδέλφου, είναι υπόθεση τιμής για ολόκληρο τον κλάδο να μην προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στην εκπαίδευση”.
 

“Ένα χρόνο τώρα οι συνάδελφοί μας της τεχνικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και ολόκληρος ο κλάδος έδωσε και συνεχίζει να δίνει σκληρό και άνισο αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει, την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 12.30 μ.μ., στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας 15.

Σημειώνεται ότι θα προηγηθεί η πορεία από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στις 8.30 π.μ., με κατάληξη στο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης, που αποφάσισαν τα συντονιστικά των διαθέσιμων.