Σαμαράς: Δεν θα γίνουν εκλογές, πιάνουμε τους 180 βουλευτές (Video)

Με βουλευτές της ΝΔ συνομίλησε στο εντευκτήριο της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά το πέρας της επετειακής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Φαίνεται πως πιάνουμε το όριο των 180 βουλευτών» για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός διαψεύδοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο.

 

Ταυτόχρονα άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον το αίτημα των βουλευτών για στενότερη συνεργασία τους με τους υπουργούς για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τις περιφέρειές τους, ενώ με ενδιαφέρον άκουσε και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις καθυστερήσεις των προκαταβολών του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες.

 

Κοντά στον κ. Σαμαρά βρέθηκαν στο εντευκτήριο κυρίως γυναίκες της ΝΔ, η Γεωργία Μπατσαρά, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Άννα Καραμανλή, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μαρτίνου, Φωτεινή Αραμπατζή, Ασημίνα Σκόνδρα, η Τάνια Ιακωβίδου, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ κοντά βρέθηκαν ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Αθανάσιος Μπούρας, η υπουργός Τύπου Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο Χρήστος Δήμας και Κώστας Καραγκούνης.

 

 

 

 

Σαμαράς: Η δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες

 

«Η δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, ποτισμένες με αγώνες και με θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν έχει να φοβάται τίποτα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

 

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Είμαι αισιόδοξος για το αύριο και θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από δεδομένα. Η οικονομία θα πάει καλύτερα».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισήμανε: «Σήμερα, είναι μία μέρα μνήμης και μεγάλου σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα».

 

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε, επίσης: «Δεν χωρούν σκοπιμότητες, δεν χωρεί λαϊκισμός και, φυσικά, δεν χωρούν ακραίες εκφράσεις, όπως αυτές που δυστυχώς βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Δεν χωρούν, φυσικά, σ’ αυτόν τον αγώνα που δίνουμε, όσοι δεν πιστεύουν στη δημοκρατία».