Αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε και πάλι τον Ιούνιο, για όγδοο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας νέο ρεκόρ αφού έφτασαν στα 3.398.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

 

Αν συμπεριληφθούν και τα υπερπόντια εδάφη, ο αριθμός όσων αναζητούν εργασία και δεν έχουν καμία απολύτως δραστηριότητα έφτασε τον Ιούνιο τα 3,66 εκατομμύρια (αύξηση +0,3%). Οι άνεργοι που ωστόσο απασχολήθηκαν προσωρινά ανέρχονται στα 5,04 εκατομμύρια (5,34 μαζί με τα υπερπόντια εδάφη), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη Γαλλία.

Το υπουργείο Εργασίας διαβεβαίωσε πάντως ότι οι προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια “επέτρεψαν να περιοριστεί” η αύξηση της ανεργίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον Μάιο του 2012, όταν δηλαδή εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας ο Φρανσουά Ολάντ, 474.000 άνθρωποι προστέθηκαν στους καταλόγους των ανέργων χωρίς καμία εργασιακή δραστηριότητα, έστω προσωρινού χαρακτήρα.

Το ποσοστό ανεργίας της Γαλλίας ανέρχεται στο 10,1% και είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό της γειτονικής Γερμανίας, που φτάνει μόλις το 5,1%.