Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων στο Λονδίνο

Περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και για να απαιτήσουν «να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα», όπου η επιχείρηση την οποία εξαπέλυσε το Ισραήλ, η κυβέρνηση του οποίου επικαλέστηκε την ανάγκη να σταματήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς και ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 Παλαιστίνιους.

Κυματίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και κρατώντας πλακάτ που καλούσαν να δοθεί ένα «τέλος στην πολιορκία» στη Λωρίδα της Γάζας και να υπάρξει «λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κένζινγκτον (δυτικό Λονδίνο).

Κατόπιν έκαναν πορεία προς τη βρετανική βουλή περνώντας μπροστά από τη Ντάουνινγκ Στριτ, όπου πολλοί φώναξαν το σύνθημα «Ντροπή σου, Ντέιβιντ Κάμερον».

«Ισραήλ, κράτος τρομοκράτη», «Γάζα μην κλαις, δεν θα σε αφήσουμε να πεθάνεις», «Αλλάχου Άκμπαρ», φώναζαν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συμμαχίας Σταματήστε Τον Πόλεμο και της αντικαπιταλιστικής συλλογικότητας Occupy London.

Σε μια παρόμοια κινητοποίηση που είχε οργανωθεί το περασμένο Σάββατο χωρίς να υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο είχαν συμμετάσχει, σύμφωνα με τους οργανωτές, περίπου 100.000 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία είχε κάνει λόγο για 15.000.

Πολλοί ομιλητές, ανάμεσά τους ο γνωστός μουσικός και τραγουδιστής Μπράιαν Ίνο, πήραν τον λόγο ενώπιον των συγκεντρωμένων στην Πάρλιαμεντ Σκουέαρ για να καλέσουν να τερματιστεί η ισραηλινή επιχείρηση.