Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Εμμανουήλ Κονδύλης και ο Πασχάλης Μπουχώρης αναλαμβάνουν τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα, στο ΤΑΙΠΕΔ, αντικαθιστώντας τους Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και Γιάννη Εμίρη, των οποίων έληξε η θητεία.

Τους κ. Κονδύλη και Μπουχώρη πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ, πριν από τον διορισμό τους, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης ευχαρίστησε την απερχόμενη ηγετική ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την πολύτιμη συμβολή της στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε σύντομα βιογραφικά σημειώματα του νέου προέδρου και του νέου διευθύνοντα συμβούλου.

Δήλωση του Γιάννη Εμίρη

«Σήμερα, με τη συμπλήρωση της θητείας μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνω ένα σημαντικό επαγγελματικό κύκλο» δήλωσε ο κ. Εμίρης. 

«Με την αμέριστη βοήθεια των συνεργατών μου στο Ταμείο τους οποίους ευχαριστώ, καταφέραμε τα τελευταία δύο χρόνια να ολοκληρώσουμε σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, που αλλάζουν ριζικά την εικόνα της χώρας και αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές της προοπτικές. Επίσης, καταφέραμε να θέσουμε τις βάσεις για τη θετική εξέλιξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο μέλλον. 

»Η χώρα αλλάζει προς το καλύτερο και είμαι περήφανος που ήμουν μέρος της ομάδας που επανατοποθέτησε την Ελλάδα στο διεθνή επενδυτικό χάρτη. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρωθυπουργό της χώρας και το σύνολο της κυβέρνησης για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν τόσο κατά την επιλογή μου για τη θέση αυτή, όσο και καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. 

»Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσα στον πρωθυπουργό ότι είμαι στη διάθεσή του αλλά και στη διάθεση της νέας διοικητικής ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να συνεχισθεί η υλοποίηση του προγράμματος με βάση τα ορισθέντα χρονοδιαγράμματα και χωρίς να υπάρξει ούτε μία μέρα καθυστέρηση», κατέληξε ο κ. Εμίρης.

Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Κονδύλης

Ο Εμμ. Κ. Κονδύλης είναι ομότιμος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και τέως διευθυντής του Τομέα Μάνατζμεντ και του Προγράμματος Μ.Β.Α.- Μάνατζμεντ Τουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Είναι κάτοχος Ph.D. (Operations Research) από το Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management- ΗΠΑ, M.Sc. από το Case Institute of Technology- ΗΠΑ και πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εκτεταμένη διοικητική και συμβουλευτική εμπειρία, κατέχοντας ανώτατες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου: Montgomery Ward , Eaton Corporation, Ciba Geigy, ΕΤΑ-Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (πρόεδρος), Γραφείο Δοξιάδη/ Dubai & Khartoum , ΑΓΕΤ Ηρακλής (εντεταλμένος/ διευθύνων σύμβουλος), Λάβα, Βιομηχανικά Ορυκτά, Λατό, Αστήρ, ΕΒΙΕΣΚ, Ηρακλής Συσκευασίες, ΗΣΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΤΤ – Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, κ.α.

Οργάνωσε και διηύθυνε το Πρόγραμμα Αύξησης Παραγωγικότητας, καθώς και την Εφαρμογή του Προϋπολογισμού Μηδενικής Βάσης με εφαρμογές σε 20 υπουργεία και 30 επιχειρήσεις- οργανισμούς. (Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης των χωρών μελών του ΟΟΣΑ- Παρίσι). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ποιος είναι ο Πασχάλης Μπουχώρης

Ο Πασχάλης Μπουχώρης προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα, όπου από το 2006 ήταν διευθυντικό στέλεχος, έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής στους τομείς ευθύνης των μεγάλων εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης, διεθνούς επιχειρηματικής τραπεζικής και επενδύσεων private equity. 

Από το 1996, εργάσθηκε σε διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις, επιχειρηματικές επενδύσεις, εξαγορές & συγχωνεύσεις και στρατηγική επιχειρήσεων. 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Rotterdam School of Management με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά.