Οι τελευταίες πινελιές στο πολυνομοσχέδιο

Συνάντηση με τους εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο, του οποίου επίκειται η κατάθεση στη Βουλή, είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης.

 

«Υπάρχουν πιθανότητες να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο» ανέφεραν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους, ακόμη και με σημερινή ημερομηνία κατάθεσης, θα απαιτηθεί «απλή σύντμηση», προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

 

Στο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διατάξεις, θα υπάρχει η διάταξη του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπεται και η δυνατότητα δημιουργίας «επαγγελματικών ταμείων» για όσους επιθυμούν να μην ενταχθούν στην ενιαία κοινωνική ασφάλιση. Προς το παρόν, δεν έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο οι διατάξεις για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Επίσης, υπάρχουν διατάξεις των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, κλπ.

 

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η αφαίρεση του ΑΦΜ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, πρόσληψη 400 φοροελεγκτών, αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες», την ενταξη όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την οριοθέτηση του αιγιαλού.

Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Στη συνάντηση μετείχαν οι Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας (από ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου (από ΠΑΣΟΚ). 

Επίσης, παρόντες ήταν οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.