Μειώθηκε η ανεργία στη Γερμανία

Η ανεργία στη Γερμανία υποχώρησε περισσότερο του αναμενόμενου τον Ιούλιο και οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και προοιωνίζονται θετική πορεία για την ιδιωτική κατανάλωση που αναμένεται να αποτελέσει το μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας της εφέτος.

 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αριθμός των ανέργων, εποχιακά προσαρμοσμένος, μειώθηκε κατά 12.000 σε 2,898 εκατομμύρια τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης. Στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σε πραγματικούς όρους κατά 1,3% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, που είναι ο ταχύτερος ρυθμός από τον Ιανουάριο. «Τα θεμελιώδη μεγέθη για τα γερμανικά νοικοκυριά είναι πολύ ισχυρά.

 

Η ανεργία βρίσκεται σε μακροχρόνια χαμηλά επίπεδα, η απασχόληση σε υψηλά επίπεδα. Οι μισθοί αυξάνονται, ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός και η αβεβαιότητα για την κρίση του ευρώ έχει υποχωρήσει», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg κ. Κρίστιαν Σουλτς. Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία παρέμεινε σταθερό στο 6,7%.