Ο Σεπτέμβριος θα είναι θερμός για τους καθηγητές

Σε ποιες δράσεις θα προχωρήσει η ΟΛΜΕ.

Μαζεύει τα κενά η ΟΛΜΕ ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να δείξει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης των εκπαιδευτικών, αποτέλεσμα των ελάχιστων διορισμών και των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων. 

Η ΟΛΜΕ ζητά από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών σε συνεργασία με τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια να συγκεντρώσουν τα κενά μέχρι τις 6/9/2014 για τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη αιρετών και μελών ΔΣ ΕΛΜΕ στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τις 10/9/2014 για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει μια σειρά από δράσεις ανάμεσα στις οποίες είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο τραίνο που θα μισθώσουν τα συνδικάτα (περιορισμένες θέσεις), το οποίο θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου 06.09.2014 στις 09:22 από Σταθμό Λαρίσης με την υπ. αριθμ. 7000500 αμαξοστοιχία και θα επιστρέψει το βράδυ της ίδιας μέρας με αναχώρηση στις 00.10 από το σταθμό της Θεσσαλονίκης με την υπ. αριθμ. 7000501 αμαξοστοιχία.

Επίσης στις 10 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν την έναρξη των σχολείων, θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Δ.Ε. για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις μετακινήσεις των μαθητών, κ.λπ. Η Ομοσπονδία καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις αυτές σε συνεργασία και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης (γονείς, κ.λπ.).

Επίσης η ΟΛΜΕ θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και θα επιδιώξει συναντήσεις με όλα τα κόμματα. Παράλληλα στις 2 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η ΟΛΜΕ με βασικό θέμα την αξιολόγηση και τις δράσεις της Ομοσπονδίας ενάντια στην υλοποίησή της ενώ θα υπάρξει και συνεννόηση με την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για να γίνουν παρεμβάσεις στο θέμα των μετεξεταστέων στην Α Λυκείου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν στις 22 και 26 Σεπτεμβρίου ενώ η Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/9 στην Αθήνα.

 

Πηγή: newsbeast.gr