Δύο στους πέντε βορειοελλαδίτες είναι άνεργοι

Τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε Μακεδονία και Θράκη αναφορικά με την ανεργία μετέφερε στο radio1d.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

 

Όπως είπε, σύμφωνα με τις μετρήσεις των εργατικών κέντρων της Βορείου Ελλάδος, η ανεργία έχει φτάσει πλέον το 40%. “Το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με εκείνο που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καθώς η κρατική υπηρεσία δεν υπολογίζει στους ανέργους αυτούς που εργάζονται μία ώρα την εβδομάδα ή δεν απαντούν στα τηλεφωνήματα ή θα έχουν ένα ραντεβού για δουλειά ή έχουν φύγει μετανάστες. Εμείς, λαμβάνουμε υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα. Δεν μπορεί κάποιος που θα έχει συνάντηση με υποψήφιο εργοδότη ή εργάζεται μία ώρα την εβδομάδα, να μην υπολογίζεται στη στρατιά των ανέργων”, είπε ο κ. Τσαραμπουλίδης. 

Υποστήριξε ότι η ανεργία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, χωρίς φυσικά αυτό να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό καθώς παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη. “Στην Κομοτηνή πριν από μερικά χρόνια εργάζονταν στη Βιομηχανική Περιοχή 17.000 άτομα και πλέον μόλις 750 εκ των οποίων μόνο το 1/3 παίρνει τον μισθό στην ώρα του”, πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

Άγγελος Αγγελίδης

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr